17:00 22 Fevral 2018
543 dəfə oxunub
Çap versiyası
...

Çay ölkəmizdə sudan sonra ən çox istehlak edilən bir içkidir. Çayı səhv dəmləmək isə sağlamlığa mənfi təsir edir. Bəs çay dəmləyəndə xəstəliyə səbəb olan həmin xətalar hansılardır?

Strategiya.az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, çayın ağızda acı və pis bir dad qoymaması üçün sobanın üzərində çox saxlamamasına diqqət edilməlidir. Çox acı çayı içmək qastrit və xora kimi xəstəliklərin yaranması ilə nəticələnə bilər.

Qaynar olan və dəmlənən çay, insanın xərçəng olmasına səbəb ola bilər.

 

Əvvəlcə qaynatdığınız suyu yenidən çay üçün qaynatmaq, bakteriyanın çoxalmasına yol aça bilər. Çayın dadının acılaşması da əksər hallarda buna görədir.


Şərh yaz




Enter Code*:

Son xəbərlər
 
Xəbər başlıqları
23-09-2018
22-09-2018
22.09.2018 Neft bahalaşıb
21-09-2018

Bütün xəbərlər

 
© 2012 Strategiya.az
Proqramlaşdırma: Encoder.Az
3.6132 san